Slik nyter du svømming med LED-belysning

Svømming er både gøy og bra for helsen.Svømming er en flott sport som inkluderer belysning, uansett om bassenget er installert eller vedlikeholdt.VKS belysninger den ledende produsenten av svømmebasseng LED-lys.VKS Lighting bistår bassengeiere fra den første designfasen til det endelige kjøpet.VKS Lighting sørger for at LED-lysene plasseres på best mulig sted for å maksimere lyseffekten.Denne artikkelen vil gi deg den beste informasjonen omsvømmebasseng LED belysning.

Svømmebasseng er best tjent med LED-belysning.LED-belysning er enkel å vedlikeholde og har lengst mulig levetid.LED-belysning er en fin måte å forbedre belysningen i svømmebassenget ditt på.LED-belysningen kan skape den ideelle atmosfæren for svømmebassenget ditt.Husk at hvert svømmebasseng er unikt, og det som fungerer for en person fungerer kanskje ikke for en annen.Det finnes mange typer svømmebasseng, inkludert vannlaguner og enkle geoformede bassenger.Prinsippene for belysning er like.Denne artikkelen vil gi deg en bedre forståelse av bassengbelysning, slik at du kan få den beste belysningen for bassenget ditt.

Svømmebasseng 2

 

Belysningskrav til svømmebassengbelysning

 

Det er mange krav når det gjelder belysning av svømmebasseng.Det er viktig å sette riktig lux-nivå for svømmebassenget eller vannsenteret.Dette sikrer at svømmere og badevakter kan se tydelig under vann og over vann.Hvis bassenget brukes til profesjonelle konkurranser som FINA verdensmesterskap eller OL, må lysstyrkebestemmelsene overholdes.Profesjonelle turneringer bør ha et lux-nivå påmellom 750 og 100 lux.Disse belysningskravene er avgjørende for å sikre at svømmebassengbelysningen er godt opplyst.

LED svømmebasseng flomlys

 

Spredning av lys

Spredningen av lys og refleksjon i svømmebassenget bestemmer lyseffekten.For en spredning av lys på omtrent 16 fot, må LED-lysene plasseres i en avstand på 32 fot.Spredningen av lys vil bli påvirket av fargen og overflaten på LED-lysene.Det er også viktig å vurdere siktlinjen, da dette vil påvirke lysets utseende.

 

Fargeabsorpsjon

Innvendig farge på svømmebassengets overflate må også tas i betraktning ved belysning.Tommelfingerregelen er at jo mørkere fargen på det indre svømmebassenget er, desto mer belysning vil det være nødvendig for å oppnå tilstrekkelig belysning.En nyttig ligning er at 1,5 lys ville være nødvendig for et svømmebasseng med en mørkere overflate.

 

Faktorer å vurdere når du designer belysningen for et svømmebasseng

 

Belysning for et svømmebasseng må utformes med hensyn til mange faktorer.Disse faktorene vil hjelpe deg med å designe den beste belysningen.

 

Svømmebassengbelysning Lysstyrkenivå

Når du designer lys for et svømmebasseng, er den viktigste faktoren lysstyrkenivået (lux).Lysstyrkenivået for offentlige og private bassenger bør variere fra 200 til 500 lux.For et basseng i olympisk størrelse, eller vannsenter, bør lysstyrkenivået være mellom 500-1200 Lux.150 lux ville være nødvendig for tilskuerområdet.Et rekreasjonsbasseng bør ha minimum 500 lux.Profesjonelle svømmebassenger krever et høyere nivå av luksus for å sikre at miljøet er godt opplyst for videosendinger og fotoseanser.Det betyr også at det vil være høyere energikostnader fordi flere lysarmaturer må installeres ikke bare i taket eller sidene av bassenget, men også i tilskuerområdet og garderober samt utstyrsrommet og andre områder av bassenget. sammensatt.Det er viktig å opprettholde tilstrekkelig lysstyrke.

Svømmebasseng 5

 

Strøm Watt

Effektbehovet må også vurderes.Et eksempel på dette vil være et svømmebasseng som er i olympisk størrelse.Det vil kreve cirka 1250 kvadratmeter for å lyse opp.1000 lumen ville også være nødvendig for hver kvadratmeter.For belysning av bassenget vil det kreve 1 250 000 lumen.For å gjøre dette, multipliser 1250 med 1000.For å bestemme mengden lys som kreves, er det viktig å beregne lyseffektiviteten.På den annen side vil sitteområdet til tilskuere kreve cirka 30-50 prosent mer belysning.

Svømmebasseng 3

 

Plassering av svømmebassenget

Hvordan LED-belysningen skal se ut i svømmebassenget er en viktig faktor.Takbelysningsarmaturer kan vende enten nedover eller sideveis.Først må man vite hvilken retning belysningen er rettet.Direkte belysning kan forårsake betydelig gjenskinn, noe som kan påvirke svømmere og øynene til tilskuere.Dette kan være spesielt frustrerende for ryggsvømmere, da lyset kan forårsake øyeirritasjon.Dette problemet kan løses ved å montere LED-lysene slik at de omgir bassenget.Skråbelysning er et godt alternativ for å lyse opp bassenget.Blendingen kan reduseres ved vannrefleksjon.Sekundær refleksjon kan brukes til å lyse opp svømmebassenget.Sekundær refleksjon er en annen måte å belyse bassenget på.Det er viktig at LED-lysdesignet er orientert mot taket.Bassenget vil bli opplyst av det reflekterte lyset.Taket fungerer som en lysspreder, og sikrer jevn belysning.Det kan også være svært energikrevende siden det meste av lyset som genereres vil bli absorbert av taket.Ytterligere LED-lys vil da være nødvendig.

 

CRI og fargetemperatur

Når du designer LED-belysning, er det viktig å ta hensyn til CRI og fargetemperatur.Fargen på lyset som brukes til å lyse opp svømmebassenget bør ikke vurderes.Nedenfor er foreslåtte farger for ulike situasjoner.

 

Offentlig/rekreasjonsbasseng: CRI bør nå 70. Fargetemperaturen kan variere fra 4000K til 5000K, siden bassenget ikke er på TV.Lysets farge vil ligne på morgensolen.

 

TV-sendt konkurransepool: En CRI på 80 og en fargetemperatur på 5700K bør være tilstrekkelig.

 

Hvordan velge de beste LED-lysene for et svømmebasseng

 

Det er vanskelig å velge riktig svømmebasseng LED-belysning.Disse faktorene vil hjelpe deg å velge den beste svømmebassengbelysningen.

 

Installasjonen er enkel

Det er viktig å velge LED-lys som er enkle å installere.Du kan installere de fleste LED-lys manuelt.Dårlig konstruerte LED-modeller kan ta lang tid å installere.VKS Lighting har svømmebasseng LED-belysning tilgjengelig som er enkel å installere og kompatibel med de fleste armaturer.

 

Lys belysning

LED-belysnings hovedformål er å gi lys til svømmebassenget for svømmere og tilskuere.Hvis belysningen ikke er skarp nok, spiller det ingen rolle hvor holdbar enheten.Sterke LED-lys er best.

 

Andre funksjoner

Mange andre funksjoner er tilgjengelige i LED-lys som de fleste overser.Du bør også vurdere muligheten for å lage flere farger.Barn vil elske svømmebassenger som er opplyst i forskjellige farger.En dimmefunksjon er en annen viktig funksjon som ofte blir oversett.Dimmingsevne er nyttig og kan brukes til å skape ulike effekter, som å åpne eller lukke svømmebassenget.

 

Effektivitet

Effektiviteten til LED-lysene er den siste vurderingen når du velger riktig svømmebassengbelysning.Effektivitet er det viktigste.VKS Lighting tilbyr effektive LED-lys som er både energieffektive og kostnadseffektive.Effektive LED-lys er også bedre for miljøet og varer lenger.

Svømmebasseng 4

 


Innleggstid: 24. februar 2023