Slik nyter du rugbyspill med LED-belysning

Rugby er en populær sport, spesielt i Sør-Afrika, Australia og New Zealand.Den finnes i nesten hvert eneste hjørne av verden.Rugby-ligaen sendes mye på TV og sendes internasjonalt.Lys er avgjørende for rugby.En rugbybane trenger den beste belysningen.LED lysbrukes til å lyse opp rugbybaner.

Du kan spille rugby på alle nivåer: klubb, amatør, profesjonell eller rekreasjons.Hvis du vil ha en flott rugbykamp, ​​sørg for at det er nok belysning.LED-belysning er løsningen på alle dine behov for rugbybelysning.Det kan vare i opptil80 000 timer.I tillegg varer LED-belysning lenger enn HID-lamper eller HPS-lamper og metallhalogen.Fordi rugbybaner er utsatt for ekstremvær, brukes ofte LED-lys.LED-belysning vil lyse opp rugbybanen uavhengig av værforhold, som regn eller storm.LED-lys av høy kvalitet kan også brukes i temperaturer helt ned til -20 grader.LED-belysning er kjent for sin allsidighet.

Rugbybelysning 4

 

Belysningskrav for Rugby Field Lighting

 

Det er spesifikke belysningskrav for rugbybanebelysning.Det anbefales at LED-belysningen er jevn lyssterk.Denne belysningen har mange fordeler.Det er mange alternativer for LED-belysning.Det er viktig å bestemme seg for hvilken du skal bruke.For å sikre at tilskuere og utøvere nyter turneringen, må visuelle hindringer minimaliseres.Disse retningslinjene vil hjelpe deg med å oppfylle lyskravene for en rugbybane.

Rugbybelysning 9

 

 

Feltstørrelse

Størrelsen på feltet er viktig når belysningskravene skal fastsettes.Å kjenne størrelsen på banen vil hjelpe deg med å finne den beste lysløsningen for rugbybanen din.Det finnes mange typer rugbybaner.Størrelsen på hvert felt vil variere avhengig av formålet.

Rugbybelysning 7

Rugbybelysning 8

 

Ensartethet og lysstyrke

Belysningskravene til en rugbybane må oppfylles.Dette inkluderer jevnhet i belysning og lysstyrke.Lysstyrkenivået for en rugbybane som brukes til kommersielle eller rekreasjonsformål kan variere fra 250 til 300 lux.Multiplisere lysstyrkenivået og feltets område vil gi deg de nødvendige lumen.Nødvendige lumen for en rugbybane som måler 120 m i bredden og 70 m i lengden kan beregnes.For å finne ut hvor mange lumen som kreves, multipliser 250 lux med 120 m og 70 m.Dette vil gi et lysstyrkekrav på 2.100.000.For profesjonelle kamper kreves et høyere lysstyrkenivå.500 lux er nok.

Ensartethet er neste krav til belysning.En rugbybane, for eksempel, må ha minimum 0,6 lysuniformitet.Den individuelle effekten og strålevinkelen til LED-lys vil bli vurdert for å oppnå den nødvendige belysningsuniformiteten.Ensartet belysning på en rugbybane vil resultere i bedre ytelse for idrettsutøvere.

Rugbybelysning 6

 

Faktorer å vurdere når du designer belysning for Rugby Field

 

Når du skal tenne en rugbybane er det viktig å passe godt på.Det er avgjørende å unngå at skygger projiseres på banen.Det er viktig å unngå skygger ved plassering og utforming av LED-lys og reflektorer.Utformingen av LED-belysning er avgjørende.Det er viktig å designe LED-belysningen riktig første gang.VKS Lighting er den beste høyspentløsningen.For en rugbybane er standardspenningen 100 til 277 V. Hvis du trenger høyspenning, er 280 til 48 V akseptabelt.Når du designer belysning for en rugbybane, bør du vurdere følgende faktorer.

 

Høy kraft

En rugbybane trenger høy effekt, omtrent 130 000 lumen eller mer.Det kreves kraftige LED-lys og optikk for å lyse opp idrettsplassen.For å designe LED-lysene, er det best å lage en modell som hjelper deg med å finne ut hvilken type optikk som gir best resultat.

 

Lysende effekt

Når du designer LED-belysning, er lyseffektivitet en viktig faktor.Dette kan enkelt beregnes ved å multiplisere lumen per watt.Den ideelle designen kan bli funnet ved å sammenligne lyseffekten.Lumens er en viktig del av designprosessen og bør tas i betraktning.Høy lyseffektivitet vil gjøre det mulig for eiere av rugbybane å nyte lavere vedlikeholds- og energikostnader.LED-lysene vil også trenge å skiftes sjeldnere.

Rugbybelysning 3

 

Strålevinkel

Strålevinkel er en viktig faktor å vurdere, da den påvirker lysfordelingen.Hvis strålevinkelen er for bred og lysens jevnhet for høy, vil belysningen være svært lav.Strålevinkelen bør være smal for å sikre at lysens jevnhet ikke er for lav.Dette vil føre til mye flere mørke flekker, til tross for lysstyrken.

For å sikre optimal lysstyrke og jevnhet er det viktig å velge lys med riktig strålevinkel.Fotometrisk analyse er et flott verktøy for å designe LED-belysning for rugbybaner.

 

Varmespredning

Varmespredningsteknologien er en annen viktig faktor i utformingen av LED-belysning.Overoppheting kan forårsake skade på LED-armaturer da varme lett kan komme inn i dem.Rent aluminium gir den høyeste varmeledningsevnen og anbefales for LED-belysning.Høyere kvalitet aluminium vil resultere i høyere konduktivitetsnivåer.Et varmeavledningssystem som er effektivt vil sikre tilstrekkelig luftventilasjon.Hver rad med LED-brikker må ha nok plass.Dette vil tillate at varme overføres fra armaturet til omgivelsene.Varmeavledningssystemet skal være stort og tett.

 

Fargegjengivelsesindeks

Når du designer LED-belysning, er CRI (fargegjengivelsesindeks) en viktig faktor å vurdere.Det er et mål på hvordan farger ser ut sammenlignet med en bestemt lyskilde.Den brukes til å bestemme utseendet til et objekt.

CRI er en retningslinje som vil hjelpe deg å se fargene bedre.For en rugbybane er en CRI på 70 eller mer nok.VKS Lighting har LED-lys med en CRI større enn 70.

 

Blendingsvurdering

Blendingsgraden til LED-lys er en viktig faktor i sportsbelysningsdesign.Mye gjenskinn kan forårsake problemer for rugbyspillere og distrahere tilskuere fra kampen.

Blending kan også forårsake tåkesyn og uskarpe detaljer.Det er derfor viktig at LED-belysning oppfyller rugbyrådets krav til blendingsvurderinger.Blending kan også redusere belysningen av visse områder av rugbybanen.VKS Lighting har LED-lys med avanserte linser som reduserer lyslekkasje og fokuserer lysstrålen.

 

Fargetemperatur

Fargetemperaturen må også tas i betraktning ved utforming av LED-belysning.For belysning av rugbybane er fargetemperaturen omtrent 4000K.Øynene våre er i stand til å tilpasse seg ulike fargetemperaturer.For å sikre at ekte farger vises i sin fulle prakt, er det viktig å ha riktig korrelert fargetemperatur.Husk også at LED-lysdesign påvirkes av fargetemperaturen.

 

Hvordan velge det beste LED-lyset for en rugbybane

 

Riktig LED-lys er avgjørende for en rugbybane.Det kan være vanskelig å finne riktig LED-lys for en rugbybane.Det er viktig å ta hensyn til disse faktorene når du velger riktig LED-belysning.

 

Energisparing

Energisparing er hovedforskjellen mellom de beste og gjennomsnittlige LED-lysene.Dette er det viktigste å vurdere.Det er viktig å velge de mest energieffektive LED-lysene, siden strømkostnadene er høyere for mange idretter, inkludert rugby.VKS Lighting tilbyr LED-lys som kan spare opptil 70 % på strømregningen.

 

Varighet

Det er viktig å huske holdbarhet.Den beste rugbybanebelysningen skal være holdbar.Dette vil gi lavere vedlikeholds- og utskiftingskostnader.Holdbare LED-lys er også mer holdbare enn andre alternativer og kan vare i lengre timer.Disse LED-lysene er ideelle for rugby.For å bestemme holdbarheten til LED-lyset bør du alltid vurdere timene det vil vare.

Rugbybelysning 5

 


Innleggstid: Mar-10-2023