Hvor mange lysdistribusjonstyper har gatelys?

Gatelys LED brukes først og fremst til å belyse veier både i by og på landsbygda for å redusere ulykkene og øke sikkerheten.God sikt under dag- eller nattforhold er et av de grunnleggende kravene.Og det kan gjøre det mulig for bilister å bevege seg langs veier på en trygg og koordinert måte.Derfor bør riktig utformet og vedlikeholdt LED-områdebelysning gi ensartede lysnivåer.

Industrien har identifisert 5 hovedtyper av lysfordelingsmønstre: Type I, II, III, IV eller Type V lysfordeling.Vil du vite hvordan du velger passende og riktige distribusjonsmønstre?Her vil vi vise og beskrive hver type og hvordan den kan gjelde for LED utendørs områder og områdebelysning

 

Type I

Form

Mønster Type I er en toveis sidefordeling med en foretrukket sidebredde på 15 grader i kjeglen med maksimal stearinlyskraft.

 Type-I-distribusjon

applikasjon

Denne typen er generelt anvendelig for en armaturplassering nær midten av en kjørebane, hvor monteringshøyden er omtrent lik kjørebanens bredde.

 

Type II

Form

Foretrukket sidebredde på 25 grader.Derfor er de generelt anvendelige for armaturer plassert ved eller nær siden av relativt smale veier.I tillegg overstiger ikke veibanens bredde 1,75 ganger den utformede monteringshøyden.

 Type-II-Distribusjon

applikasjon

Brede gangveier, større områder ligger vanligvis nær veikanten.

 

Type III

Form

Foretrukket sidebredde på 40 grader.Denne typen har et bredere belysningsområde hvis du gjør en direkte sammenligning med type II LED-distribusjon.I tillegg har den et asymmetrisk arrangement også.Forholdet mellom bredden på belysningsområdet og høyden på stolpen bør være mindre enn 2,75.

 Type-III-Distribusjon

applikasjon

Skal plasseres ved siden av området, slik at lyset kan rage utover og fylle området.Kast høyere enn Type II, men kastet fra side til side er kortere.

 

Type IV

Form

Samme intensitet ved vinkler fra 90 grader til 270 grader.Og den har en foretrukket sidebredde på 60 grader.Beregnet for sideveismontering på brede veibaner. Bredde ikke overstiger 3,7 ganger monteringshøyden.

 Type-IV-Distribusjon

applikasjon

Sider av bygninger og vegger, og omkretsen av parkeringsområder og virksomheter.

 

Type V

Form

Gir en sirkulær 360° fordeling som har lik lysfordeling i alle posisjoner.Og denne fordelingen har en sirkulær symmetri av fotlys som i hovedsak er lik i alle synsvinkler.

 Type-V-Distribusjon

applikasjon

Sentrum av veier, midtøyene i parkveien og kryss.

 

Type VS

Form

Gir en kvadratisk 360°-fordeling som har samme intensitet i alle vinkler.Og denne fordelingen har en kvadratisk symmetri av stearinlyskraft som i hovedsak er den samme i alle sidevinkler.

 Type-V-kvadrat-Distribusjon

applikasjon

Sentrum av veier, midtøyer i parkveien og kryss, men under et krav om en mer definert kant.


Innleggstid: 28. oktober 2022